OFFICIAL SPONSORS:    © 2017 Nivelco Racing Team // Nivelco Process Control Co.  All rights reserved. Last update: 18.07.2017

 

NIVELCO Magazin  // 2017/1

 

 

A NIVELCO SE versenyzői a világ TOP 200-ban!
 

 

 

Legutóbbi magazinunkban még csak arról számolhattunk be, hogy a NIVELCO SE ifjúsági versenyzői a szlalom szakágban nagy lépést tettek az olimpiai kvalifikációhoz, a szezon eleji dél afrikai versenysorozaton. Azóta eltelt egy teljes téli idény, és nagyon jó hírekről számolhatunk be. A NIVELCO SE fiatal csapata egészen kimagasló eredményeket ért el, és a három versenyző sorra döntötte meg a korábbi magyar rekordokat!

 

Szőllős Noa, korosztályának legígéretesebb tagja, U14 kategóriában idén immár ötödször, nagy fölénnyel nyerte meg a muraui területi kupasorozatot, és bravúros győzelmekkel és dobogós helyekkel a stájermárki kupasorozatban a második helyen végzett. A magyar bajnokságon csak egy számban indult, amit szintén megnyert.

De ezekkel az eredményekkel  már nem okozott meglepetést, hisz megszokhattuk tőle a korábbi években, hogy mindig az élmezőnyhöz tartozott. Noa idén belépett a nemzetközi versenysorozatba is (FIS), ahol eddig soha nem látott teljesítményt nyújtott a magyar válogatott tagjaként! Rögtön az első versenyen január végén Andorrában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, és a dobogót a következő négy versenyen sem engedte el.

A korosztály egyik legrangosabb versenyén, az Andorrában megrendezett Trofeu Borrufa 2017 versenyen, a NIVELCO SE versenyzője Szőllős Noa az alábbi értékes eredményeket érte el:

Szőllős Noa műlesiklásban (SL) aranyérmes lett, óriás-műlesiklásban (GS) első és harmadik helyezéseket ért el. Szuper óriás-műlesiklásban (SG) és alpesi összetettben (AC) pedig egyaránt ezüstérmet szerzett. Korábban egyedül testvéreinek, Barnabásnak és Benjaminnak sikerült a magyar válogatottból egy-egy dobogós helyezést elérniük.

Hihetetlen jó érzés volt Szőllős Noát a NIVELCO SE fiatal tehetségét minden verseny után a dobogón köszönteni!

A szezon során dobogós helyezéseinek száma meghaladta a harmincat. A kiváló eredmények túlszárnyalták a várakozásokat, így Noa a nemzetközi versenyeket is beleszámítva, tizenhatszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára!

A 2017-es szezon fénypontja az április elején megrendezett Whistler kupa volt.  Április 13–16. között került megrendezésre a 25. jubileumi Whistler Cup verseny Kanadában! A Whistler kupa a legnagyobb és legrangosabb nemzetközi FIS serdülőverseny Észak-Amerikában, amelyen idén 23 ország 440 versenyzője vett részt U14 és U16 kategóriában.

Szőllős Noa, a NIVELCO SE 14 éves versenyzője, magyar válogatottként indult a három napos rendezvénysorozaton.

Már az első versenyen bebiztosította, hogy Kanadában is tartsanak tőle az ellenfelek, mert nagyszerű eredményt ért el a számára szokatlan havon is, így a dobogó második fokára léphetett fel a szlalom (SL) versenyen.

Korosztályában több mint 120-an indultak, így a második napi parallel szlalom (PSL), ami a világkupák legújabb versenyszáma, hatalmas ünneppé változott számunkra! Noa korábban még soha nem indult ilyen nagy versenyen ebben a versenyágban, és hatalmas csatában végül 10 menetben a harmadik helyezést érte el!

Az eseménysorozat csúcspontja a NIVELCO SE fiatal versenyzőjének az utolsó napon megrendezett óriás műlesiklás (GS) volt, ahol mindkét futamban a legjobb időeredménnyel – közel három másodperces előnnyel – tudta megnyerni a Whistler kupát! A dobogó tetején, ahova a magyar zászlót is kivihette magával, eljátszották tiszteletére a magyar himnuszt!

Alig egy évvel ezelőtt álltak először lesikló síre a NIVELCO SE még ifjúsági korú versenyzői, Szőllős Barnabás és Szőllős Benjamin, akik korábban már ugyan indultak Szuper-G versenyeken, de a lesiklás teljesen új volt számukra.

Már az első versenyükön, a tavalyi osztrák bajnokságon kiderült, hogy van bátorságuk és érzékük is ehhez az új kihíváshoz. A nyári és az őszi felkészülésbe nem sikerült beilleszteni a gyors számos edzéseket, és a Magyar Sí Szövetség sem támogatta ez irányú elképzelésünket.

Ezért a legnehezebb utat kellett választani a NIVELCO SE sportolóinak, versenyről versenyre járni és az ottani futamokat edzésként felhasználni.

Szépen sorban jöttek is sikerek, de Barnabás decemberi kulcscsonttörése hosszú időre meggátolta a felkészülését.

Benjamin közben tovább járta a lesikló és Szuper-G versenyeket, aminek hamarosan meg is lettek  az első nagyszerű eredményei. Szőllős Benjamin kiváló versenyzéssel egy cseh versenysorozat után, a világranglista elit csoportjában találta magát a 141. helyen. Ezt bátran nevezhetjük történelmi eredménynek, hiszen ezeket a pontokat még csak megközelíteni sem tudta ez idáig senki a magyar férfi sísportban!  Barnabás is  felépült január végére, és elkezdte szállítani a ragyogó Szuper-G eredményeket.

 

© 2017 Nivelco Racing Team // Nivelco Process Control Co.  All rights reserved.

OFFICIAL SPONSORS:

© 2017 Nivelco Racing Team // Nivelco Process Control Co.  All rights reserved.

OFFICIAL SPONSORS:

 

© 2017 Nivelco Racing Team // Nivelco Process Control Co.  All rights reserved.